Uddrag af referat fra kantineudvalgsmøde 6. marts 2024

UDDRAG AF REFERAT FRA MØDET

Der var generelt rigtig meget ros til kantinen: specielt de lækre og varierede menuer og gode måltidssalater blev fremhævet. Desuden var der stor ros til de små, sjove småretter/”hapsere”, ærte- og bønnemosen på salat-buffeten, det gode brød, pålægget, croutonerne, de forskellige olier samt det, at maden altid er klar kl. 11.30

Det blev foreslået at prioritere sandwichene og variationen af disse højere – specifikt at man kan vælge brød af højere/forskellig kvalitet (f.eks. mørkt ciabattabrød), hjemmelavet dressing, italiensk skinke, frikadelle, rucola, bønnedip mv. Kantinen vil gerne efterkomme dette og foreslog, at man under sin bestilling af sandwich skriver i mailen, hvis man har specifikke ønsker til brød/dressing/pålæg. Kantinen vil så – i det omfang, det er muligt – forsøge at efterkomme dette.

Det blev foreslået at variere vegetarretten, så den står som selvstændig ret fremfor en ”kopi” af hovedretten uden kød. Det blev også foreslået at have 4 dage med højere kvalitetskød og 1 vegetar/vegansk dag. Vegetar-ønsker og vegetar-emner har været oppe flere gange på kantineudvalgsmøder, og dette blev drøftet (der henvises til tidligere referater). Det er efter flere forskellige forsøg (f.eks. en ugentlig fast vegetar-dag) lykkedes at finde et godt og passende kompromis i den løsning, der kører pt. med én kødret og én vegetarret hver dag i en konstellation, hvor kantinen ressourcemæssigt (tid og økonomi) kan følge med – det er mere ressourcekrævende med en selvstændig vegetarisk menu.

Kantinen vil meget gerne servere mere vegetarisk og grønt, men skal samtidigt sørge for, at menu-sammensætningen opfylder en meget bred gæsteskares vidt forskellige ønsker og behov. Der er generelt færre gæster på fiskedage og vegetardage, ligesom mange gæster desværre valgte at blive væk på den nylige bælgfrugt-temadag.

Der blev ytret ønske om en fiskedag hver eller hver anden uge. Kantinen vil, når økonomien tillader det, gerne servere fisk, men kan ikke garantere det på fast basis.

Der blev desuden spurgt til friskbagt rugbrød så kvaliteten er den samme som det hvide brød. Kantinen har for nyligt udskiftet rugbrødet og fået meget positiv feedback herpå. Der blev spurgt til muligheden for skiltning af allergier. Her opfordres man til at spørge kantinepersonalet direkte, da skiltene erfaringsmæssigt ikke læses og kan skabe falsk tryghed.

Der blev efterspurgt servietter, salt og peber på bordene. Kantinen vil opsætte en station med dette i den bagerste del af kantinen (af tidsmæssige hensyn/rengøring vil der ikke stå salt og peber på alle borde).

Der blev opfordret til at huske at tilbagelevere service til kantinen hurtigst muligt efter lån. Kantinen mangler smalle hvide kaffekrus, tallerkener og portions-skåle. Hvis disse er i lejernes fælles-køkkener, vil det være en stor hjælp for kantinen at få dem bragt tilbage.

Næste møde er onsdag den 18. september 2024 kl. 9.30-10.15 i kantinen. Der er udsendt kalenderinvitation via Outlook. Send meget gerne kommentarer, rig og ros samt evt. punkter til agenda på forhånd til Merete – senest fredagen før møde pr. mail til:  mjh@fvc.dk